Ideari Claretià

Versió per a imprimirEnvia per correuVersió en PDF

Este Ideari naix com a legítima concreció de la missió apostòlica de les Congregacions de la Família Claretiana en l'ús del seu dret a proposar per ser l'entitat Titular dels col•legis que aplicaran este ideari..

L'escola catòlica "arrela en un patrimoni de saviesa pedagògica que permet reafirmar el valor de l'educació com a força capaç d'ajudar a la maduració de la persona, apropar-la a la fe i respondre als reptes d'una societat complexa com l'actual." (Congregació per a l'Educació Catòlica. "Les persones consagrades i la seua missió a l'escola". Reflexions i orientacions. 30. Roma 28.X.2002).

La missió claretiana en l'educació pretén oferir a la societat una proposta pròpia que respon al seu projecte evangelitzador, gaudeix d'autonomia entre les altres propostes educatives, i està en comunió amb els centres de l'Església catòlica.

El Col•legi Claretià, com a centre d'educació cristiana, té una finalitat d'interès general per a la societat (Llei de Fundacions .... 1994), i el seu propòsit evangelitzador s'expressa en el Ideari que el Centre incorpora al seu projecte educatiu (LOPEG 1995 , LOCE 2002).